Politică

Filat nu a luat nicio decizie în privinţa Ambasadorului Igor Munteanu

"Am avut o discuţie în această dimineaţă cu ministrul Iurie Leancă şi urmează ca Ministerul Afacerilor Externe să facă evaluările de rigoare. Totodată, am solicitat repetat ca cei care îşi fac datoria în cadrul misiunilor diplomatice să activeze în cadrul competenţilor şi a mandatului", a spus premierul după şedinţa Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană.

Ministrul de Externe a afirmat că analizele şi comentariile date de ambasadori vor fi curând reglementate printr-o "instrucţiune precisă şi nuanţată" a Ministerului, care va fi expediată misiunilor diplomatice. "Am ajuns la înţelegerea că e foarte important să avem o astfel de reglementare. Premierul ne-a atras atenţia şi se pare că domnul Ambasador şi-a depăşit puţin atribuţiile", a spus Iurie Leancă. 

Comisia Europeană urmează să decidă dacă R. Moldova va trece la a doua fază de implementare a Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize, au anunţat Vlad Filat şi Iurie Leancă. "Noi am prezentat realizările, iar Comisia Europeană urmează să evalueze activitatea noastră şi să decidă dacă trecem la faza a doua de implementare a Planului de acţiuni", a precizat premierul.

"Mai avem câteva proiecte de legi care sunt în faza de finalizare. Comisia a comandat patru rapoarte ale studiilor de impact – referitor la ceea ce se va întâmpla în momentul în care obţinem liberalizarea regimului de vize, ca să nu rămânem fără niciun cetăţean", a menţionat Iurie Leancă. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *