CSI / RusiaInternațional

Finlanda amenință Rusia: Dacă țara agresoare va decide să facă un astfel de pas, acesta va fi ultima sa greșeală

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Kaikkonen, declara într-un interviu că probabilitatea utilizării armelor nucleare de către Rusia rămâne ridicată. De asemenea, el a subliniat că dacă țara agresoare va decide să facă un astfel de pas, acesta va fi ultima sa greșeală, scrie Obozrevatel.

„Probabilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare este încă considerată mare. Dacă Moscova decide să facă acest lucru, atunci aceasta va fi ultima sa greșeală” , a spus ministrul finlandez al apărării Antti Kaikkonen.

În același timp, Kaikkonen a asigurat, la postul Yle TV că reacția Uniunii Europene și a NATO la o posibilă utilizare a armelor nucleare va fi dură.

Potrivit ministrului finlandez, ”este înțelept să nu vorbim care va fi exact reacția” la posibila utilizare a armelor nucleare de către Federația Rusă și a adăugat că Rusia nu ar trebui să aibă acces la astfel de informații.

Totodată, Antti Kaikkonen a afirmat că ”abordarea Occidentului față de acțiunile Rusiei și sprijinul pentru Ucraina trebuie să rămână unitară”. 

Rusia a răspuns declarațiilor ministrului finlandez ridicând în aer un Tupolev Tu-214PU-SBUS sau ”aeronava apocalipsei” care se află acum în apropierea Finlandei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *