Actualitate

FLASH / UE prelungește cu șase luni sancțiunile economice ce vizează anumite sectoare ale economiei rusești

Decizia a fost luată ca urmare a informațiilor actualizate prezentate de cancelarul german, Angela Merkel, și de președintele francez, Emmanuel Macron, în cadrul Consiliului European din 20-21 iunie, referitoare la stadiul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, de care este legată decizia de a menține sau nu sancțiunile.

În urma acestor informații actualizate, Consiliul European a solicitat reluarea de urgență a eforturilor de negociere, în vederea punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, precum și adoptarea de măsuri menite să restabilească încrederea între părți. În acest context, liderii UE au convenit în unanimitate să mențină sancțiunile economice impuse Rusiei, iar Consiliul a adoptat joi această decizie în mod formal prin procedură scrisă.

Măsurile vizează sectorul financiar, sectorul energetic și sectorul apărării, precum și domeniul produselor cu dublă utilizare.

Sancţiunile au fost introduse inițial la 31 iulie 2014, pentru o perioadă de un an, ca răspuns la acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina, și au fost consolidate în septembrie 2014. Pe lângă aceste sancțiuni economice, mai sunt în vigoare şi alte măsuri ale UE ca răspuns la criza din Ucraina.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *