Economie

FMI: Economia R. Moldova va descrește cu 4,6 % în acest an

În același timp, FMI avertizează că declinul ar putea fi mai mare în cazul în care Republica Moldova nu-și va reduce datoriile din sectorul privat. Experții consideră că este puțin probabilă semnarea în acest an a unui acord cu FMI, fapt ce se va solda cu reduceri de salarii și disponibilizări masive.

Confruntat cu datorii, Guvernul de la Chișinău ar trebui să urgenteze măsurile de soluționare a creditelor neperformante, să relaxeze piața muncii și să îmbunătățească mediul de afaceri, pentru a evita o degradare substanțială a economiei, care va înregistra o descreștere de 4,6% în acest an, susțin experții Fondului Monetar Internațional.

Astfel, reprezentanții FMI mai recomandă clasei politice de la Chișinău să se concentreze pe sprijinirea cererii interne și finalizarea procesului de reparare a bilanțurilor în sectorul privat. Potrivit expertului economic, Sveatoslav Mihalache, pentru a evita o criză de proporții, Guvernul trebuie de urgență să elaboreze un plan anticriză, care să includă lichidarea Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank.

sursa: radionoroc.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *