Actualitate

Fost ofițer CIA: Pe zi ce trece, devine din ce în ce mai probabil ca Putin să folosească arme nucleare tactice

Vladimir Putin a fost încolțit, așa că pe zi ce trece devine din ce în ce mai probabil să folosească arme nucleare tactice – spune fostul ofițer CIA Robert Baer. Într-un interviu acordat CNN, fostul ofițer de informații a subliniat că, având în vedere eșecurile militare suferite de armata rusă în Ucraina, există puține șanse de detensionare, notează onet.pl.

”Cred că șansele de detensionare sunt aproape de zero. (Putin) pur și simplu nu poate renunța la un teritoriu atât de mare și, chiar dacă este perceput ca un învins, rămâne totuși liderul Rusiei”, a susținut Baer.

*Vladimir Putin „este un politician dur”. „Nu mă aștept să se cedeze”

CNN amintește de recuperarea de către ucraineni a unor suprafețe mari aflate sub ocupația rusă, ca urmare a contraofensivei. El subliniază că Putin a anunțat o mobilizare parțială a rezerviștilor, ceea ce a stârnit proteste împotriva războiului din Rusia și mulți oameni au fugit din țară, de teamă să nu fie înrolați în armată.

Potrivit lui Baer, ​​eșecurile în lupta împotriva Ucrainei și presiunea internă din Rusia nu vor avea niciun impact asupra deciziei președintelui rus. El a adăugat că este puțin probabil ca Putin să-și retragă trupele și să negocieze încheierea războiului.

”Este un politician dur, așa s-a prezentat în ultimii 20 de ani, și nu este inferior dizidenților. El este încolțit. Nu mă aștept să se cedeze”, a spus fostul agent CIA.

După cum a remarcat Baer, ​​referindu-se la contactele sale cu rușii, aceștia sunt convinși că Putin intenționează să recurgă la arme nucleare.

„Nu știu cât de bine informați sunt, dar amenințarea, care a fost inițial o amenințare, împreună cu problemele sale tot mai mari, cresc probabilitatea ca acesta să folosească arme nucleare”, a mai atenționat fostul agent CIA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *