Politică

Foștii ”colegi” din PLDM i-au furat lui Leancă partidul: PPE a fost deja înregistrat de liberal-democrați

În cadrul unui interviu pentru Realitatea.md, Iurie Leancă a dezvăluit că împreună cu echipa sa au decis deja denumirea viitorul partid politic, însă există anumite probleme cu înregistrarea denumirii la Ministerul Justiţiei.

"Aproape că am decis, eram gata să sonorizez şi denumirea, dar văd că se fac unele jocuri la Ministerul Justiţiei. Ideea a fost propusă de mai mulţi oameni – Partidul Polular European (PPE), ceea ce ar arăta afilierea cu familia europeană, dar şi "Popular" reprezentând dorinţa poporului. Cineva însă, pe neaşteptate, a solicitat aceeaşi denumire. Nu stiu cine, urmează să avem o discuţie", a spus Leancă.

În acelaşi timp, în baza de date a Agenţiei de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), care este una publică, descoperim că marca "Partidul Polular European" este deja înregistrată, iar solicitantul şi titlularul acesteia este "Partidul Liberal Democrat din Moldova, cu sediul pe str. Bucureşti nr. 88". Solicitarea de a înregistra marca a fost făcută pe 3 martie, la doar câteva zile după anunţul făcut de Leancă.

Tot PLDM a înregistrat şi marca "Partidul Democrat Liberal".

Mai mult, în aceeaşi zi, un alt solicitant, Victor Roşca, cumnatul lui Vlad Filat, deputatul şi secretarul general al PLDM, a înregistrat marca "Partidul Social Liberal".

Astfel, deţinerea drepturilor asupra mărcii constituie un impediment pentru înregistrarea la Ministerul Justiţiei a partidului cu această denumire.

Menționăm că, directorul general al AGEPI, Lilia Bolocan, este membru PLDM. Aceasta a fost numită în funcţie în decembrie 2009, după partajarea funcţiilor în cadrul AIE 1.

Reamintim că, Iurie leancă a părăsit PLDM la sfârșitul lunii februarie şi a anunţat că îşi va crea propria formaţiune politică. După plecarea lui Iurie Leancă din PLDM, liderul formaţiunii, Vlad Filat, a declarat că va continua să comunice cu Iurie Leancă şi chiar să-l ajute.

”PLDM, un partid tot mai departe de democrație și Europa! Foștii colegi din PLDM au înregistrat la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală, o instituție care se subordonează politic PLDM, numele Partidul Popular European. Au făcut asta ca să ne blocheze, ca să nu putem utiliza acest nume. Este o dovadă de lașitate din partea celor care au făcut asta – ei își imaginează că prin campanii mediatice murdare și utilizarea în mod abuziv a insituțiilor publice vor reuși să oprească proiectul nostru politic. În realitate, prin astfel de gesturi, PLDM demonstrează că nu mai are nimic cu politica europeană și democratică, iar alianța cu PCRM nu a fost întamplătoare – au împrumutat inclusiv metodele utilizate de acest partid în trecut.
Susținătorilor noștri le transmit că vom înființa partidul și fără voia PLDM, pentru că ne-am așteptat la un astfel de comportament și am luat măsurile preventive necesare. Iar fostilor colegi le transmit să se grabească să înregistreze la AGEPI: "Moldova fără PLDM, Moldova fără comuniști!", a scris Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook. 

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *