UE / Nato

Fostul președinte al Judecătoriei Botanica a fost numit judecător CSJ

Ion Druţă (46 de ani) şi-a început cariera de magistrat în 1994. Zece ani mai târziu, în 2006, devine preşedinte al Judecătoriei Botanica. Mandatul său a fost prelungit pe un termen de 4 ani, în temeiul unui decret prezidenţial din 15 iunie 2010, semnat de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu.

Din 2010, magistratul deţine şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor din R. Moldova, membru al Colegiului de calificare din cadrul CSM şi membru al Consiliului de monitorizare a implementării reformelor în justiţie – Componentul de Procedură Civilă.

Potrivit Ziarului de Gardă, Ion Druță  şi-a construit o vilă de lux cu două etaje şi mansardă în cartierul de elită Malina Mică, estimată de agenţii imobiliari la 4 milioane de lei. Soția acestuia, Lilia Druță, este este administratoare la «LIC-DANA» SRL, o firmă ce acordă servicii farmaceutice, transporturi rutiere de mărfuri, transporturi cu taxiuri de toate tipurile, inclusiv după itinerar, comerţul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al vopselelor şi sticlei şi alte tipuri de activităţi

Tot astăzi, Parlamentul l-a numit pe Veaceslav Guţuţui în funcţia de membru al plenului Consiliului Concurenţei. El va deţine un mandat de cinci ani.

Candidatura lui Guţuţui a fost criticată de comunişti, care au spus că el nu dispune de experienţa necesară pentru ocuparea acestei funcţii.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *