Actualitate

Fostul președinte al raionului Criuleni, Ion Țurcan, constatat cu averi nejustificate la ANI: Va fi transmis în instanța de judecată

Controlul averii a fost inițiat în aprilie 2021.Verificările au fost efectuate pentru perioada deținerii de către Ion Țurcan a mai multor funcții de conducere în cadrul MAI, inclusiv și cea de viceministru al MAI și de președinte de raion.

În baza materialelor probatorii acumulate la dosar, inspectorul de integritate a stabilit pentru anul 2019 că fostul viceministru nu a putut justifica suma de aproximativ 390 de mii de lei, este arătat într-un comunicat al ANI.

Ion Țurcan a fost solicitat să-și expună opinia vizavi de suma investițiilor în construcția casei sale și a diferenței substanțiale depistate.

Acesta a menționat că în perioada 2005-2021 a efectuat mai multe lucrări la casă din forțele proprii și cu ajutorul prietenilor. Iar, referitor la diferența dintre avere și venituri, subiectul nu a putut justifica cu acte proviniența acesteia.

Pentru deținerea nejustificative a sumei de 390 de mii lei, inspectorul a decis transmiterea cauzei în instanța de judecată în vederea dispunerii confiscării acesteia. Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, subiectul riscă să fie decăzut din dreptul de exercita o funcție publică sau de demnitate publică timp de 3 ani, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.