Externe

Fostul președinte georgian Saakașvili este vizat de o anchetă pentru lovitură de stat

„Serviciile de contraspionaj georgiene au deschis o anchetă referitor la o conspirație care urmărea răsturnarea autorităților statului și preluarea puterii", a declarat la televiziune directorul adjunct al serviciilor secrete georgiene, Levan Izoria.

Potrivit acestuia, ancheta a fost deschisă după o îndelungată muncă de investigație și pe baza articolelor apărute în presă.

Site-ul Wikileaks ucrainean a publicat transcriptul unei conversații care a avut loc pe aeroportul din Istanbul între Mihail Saakașvili și fostul secretar al Consiliului național de securitate al Georgiei, Guiga Bokeria. Cei doi discutau despre un plan de a organiza manifestații împotriva guvernului georgian.

"Aceasta demonstrează că guvernul actual este în agonie", a declarat pentru AFP Guiga Bokeria, care în prezent este un lider marcant al opoziției georgiene.

Anunțul privind anchetarea fostului președinte Saakașvili pentru lovitură de stat a survenit la câteva zile după ce au avut loc ample manifestații împotriva unei presupuse tentative a guvernului de a prelua controlul asupra celui mai popular post de televiziune din țară.

Anterior în cursul acestei săptămâni, prim-ministrul Irakli Garibașvili a apreciat că partidul lui Saakașvili, Mișcarea Națională Unită, este "o organizație criminală" care nu are niciun drept să rămână în politică.

Fostul președinte georgian mai este anchetat și pentru abuz de putere, însă el susține că este persecutat politic. În prezent Saakașvili este guvernatorul regiunii Odessa din Ucraina și are cetățenie ucraineană.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *