Social

FOTO. O nouă tentativă de escrocherie ce folosește numele Poștei Moldovei: Cum sunt înșelați clienții să achite servicii poștale fictive

Poșta Moldovei atenționează cetățenii despre o nouă tentativă de escrocherie care folosește numele instituției și lasă persoanele fără bani. Astfel, prin intermediul atât a site-urilor fictive, cu design asemănător site-ului oficial al instituției, cât și a mesajelor, persoanelor li se propune să achite servicii poștale. 

Scopul acestor moduri de activitate infracțională constă în obținerea informațiilor confidențiale, cum ar fi date sensibile cu caracter personal sau numere de card, scrie TV8.

„Poșta Moldovei nu participă la tranzacții de acest gen și nu solicită datele cardurilor bancare ale beneficiarilor pentru achitarea anumitor servicii. Totodată, menționăm că imediat cum primim astfel de notificări, informăm clienții prin intermediul sit-ului oficial, dar și pe pagina de Facebook a întreprinderii. De asemenea, Call centru atenționează clienții. Poșta Moldovei, informează în permanență organele competente”, a declarat Tatiana Gangan, purtătoarea de cuvânt a instituției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *