Actualitate

(FOTO)Un fost ministru a încercat să îngroape 8,5 mil. dolari pe teritoriul unei mănăstiri

Poliția l-a reţinut pe Lopez pe teritoriul unei mănăstiri aflate într-o suburbie a capitalei Buenos Aires, după ce a primit un semnal de alarmă din partea măicuţelor, care au raportat despre apariția unui necunoscut în toiul nopții pe teritoriul sfântului lăcaş.

Oamenii legii au găsit în portbagajul mașinii fostului ministru 160 de pachete cu dolari, euro, yeni japoneze și riali qatarieni, bijuterii și ceasuri scumpe, precum și arme deţinute ilegal.

În același timp, presa locală scrie că Lopez a încercat să mituiască polițiştii aflaţi la faţa locului, iar când oferta nu a funcționat, a încercat să convingă măicuţele că vrea să doneze banii pentru nevoile mănăstirii, iar poliţiştii vor să-l fure.

În prezent, Lopez se află în arest, iar anchetatorii verifică informațiile despre posibila implicare a fostului ministru în spălare de bani. Preşedintele Argentinei Mauricio Macri a catalogat acest incident drept unul „ruşinos”, arătând în același timp progrese în lupta împotriva corupției în Argentina.

De notat că Jose Lopez a făcut parte din Guvernul de la Buenos Aires, pe timpul preşedintelui Cristinei Fernández de Kirchner, care a plecat de la putere la finele anului 2015. Noul șef al statului a devenit candidatul opoziției de dreapta Mauricio Macri. În luna mai a anului 2016 împotriva Cristinei Fernández de Kirchner a fost iniţiat un dosar penal, aceasta fiind suspectată de fraudă. 

Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *