Actualitate

Franţa vrea să redeschidă toate businessurile din economie începând cu data de 11 mai, în afară de baruri şi restaurante

Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe, a anunţat că vrea ca toate businessurile să poată reporni când măsurile de carantină naţională expiră în data de 11 mai, deşi barurile şi restaurantele vor rămâne închise, potrivit FT.

Peste 10 milioane de angajaţi – adică jumătate din forţa de muncă din mediul privat – sunt înscrişi în schema de „şomaj parţial” (n.r: similar cu şomajul tehnic), prin care oamenii îşi păstrează locurile de muncă, chiar dacă nu lucrează, însă primesc doar o parte din salariu – subvenţionată de guvern.

Schema de ajutor de şomaj gândită pentru această perioadă de criză aduce costuri totale de cel puţin 24 miliarde euro pentru statul francez.

„Vrem ca toate businessurile să se redeschidă începând cu data de 11 mai”, a spus Le Maire într-o discuţie cu postul de radio Franceinfo, însă acesta a atras atenţia că pentru unele businessuri redeschiderea ar putea varia, în funcţie de situaţia din sănătate.

Întrebat dacă barurile şi restaurantele se vor putea redeschide la mijlocul lunii iunie, Le Maire a refuzat să comenteze.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *