Internațional

„FRĂȚIA SLAVĂ” / Serbia REFUZĂ să participe la exerciții militare comune cu Rusia și Belarus

S-a planificat ca până la 1,5 mii de militari din Belarus, Rusia și Serbia să ia parte la exerciții. Cu toate acestea, cu o zi înainte, ministrul sârb al apărării, Aleksandr Vulin, în urma unei ședințe a guvernului țării, a anunțat că în perioada următoare țara nu va participa la nici o activitate militară „nici cu NATO, nici cu CSTO, nici cu Rusia, SUA, China, UE – și nici cu Estul. nici cu Occidentul ".

Participarea militarilor sârbi la manevre a fost înghețată de șase luni. Șeful departamentului de apărare a adăugat că Serbia este „sub presiunea UE”, iar țara este „solicitată, cu prețul renunțării la viitorul european și cu prețul unei presiuni și mai mari asupra politicii, să se abțină de la participarea la„ Frăția Slavă 2020 ”.

În plus, Vulin a reamintit că Serbia, pe baza votului corespunzător din parlament, este un stat neutru și, pentru a menține neutralitatea militară și a evita sau cel puțin a reduce consecințele presiunii asupra țării, s-a decis abandonarea exercițiilor.

Un scandal diplomatic a izbucnit aproape între Rusia și Serbia săptămâna trecută pe fondul comentariilor purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova. Cu toate acestea, Belgradul nu a legat refuzul de a participa la manevre militare la situația care a apărut. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *