Spectacole

Frederic Chopin, omagiat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale

Marele melodist cu o inepuizabilă inventivitate creatoare, Frederic Chopin a fost și este unul dintre cei mai mari compozitori ai culturii muzicale universale. Pe scena Filarmonicii vor răsuna cunoscute piese pentru pian, inclusiv prelucrări pentru orchestră și o capodoperă a concertisticii pentru pian, o creație de un viguros dramatism, lirism elevat și strălucitoare virtuozitate – fascinantul Concert pentru pian și orchestră nr. 1, în interpretarea tânărului și talentatului pianist – Ashot Khachatourian.

Este solist la Centrul Muzical al Reginei Elizaveta din Belgia, deținător al premiilor I la concerte internaționale din Moscova (2006), Elveția (2007), Zaltsburg (2009), unul dintre cei mai buni interpreți contemporani ai muzicii de F. Chopin. În anul 2011 a primit un premiu special în Norvegia pentru interpretarea Concertului nr. 1 pentru pian și orchestră de F. Chopin.

Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, prim-dirijor și director artistic – Mihail Agafița, maestru în artă, sub bagheta dirijorului român Andrei Mamot. De asemenea în cadrul concertului se vor produce soliștii: Tatiana Costiuc (soprano), Laura Balicov (pian), Igor Voronin (pian), Sergiu Morărescu (flaut). Concertul va fi prezentat de însuși autorul acestui proiect și eveniment – Irina Martîniuc, muzicolog.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *