PoliticăROMÂNIA

Frisoane politice la vârful PSD și PNL: AUR urcă fulminant în sondaje!

Procentul mare ale celor care cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită cumulat cu o percepţie negativă asupra viitorului ”creează o frustrare periculoasă pentru clasa politică”, potrivit INSCOP.

O apreciere corectă în ceea ce priveşte intenţia de vot a societăţii este dificilă pe fondul unei lipse totale de interes a cetăţenilor faţă de politic şi a unei lipse totale de lideri charismatici care să atragă, iar în momente precum acesta, când lipsa de interes se îmbină cu o frustrare majoră faţă de modul în care este condusă societatea, poate exista un vot din frustrare pe care sondajele nu îl pot identifica, voturile din frustrare mergând către acele partide, populiste sau nu, percepute ca fiind altceva decât partidele mainstream, explică specialiştii Institutului INSCOP, care fac mai multe precizări referitoare la cele două sondaje privind intenţia de vot la parlamentare realizate în luna februarie.

”Singurul partid care corespunde este AUR, de aceea este foarte greu astăzi de spus care este limita la care poate ajunge acest partid”, menţionează INSCOP.

De asemenea, avertizează că procentul mare ale celor care cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită cumulat cu o percepţie negativă asupra viitorului ”creează o frustrare periculoasă pentru clasa politică”.

Potrivit sondajelor ținute la secret AUR suflă în ceafă PSD și asta doar în România, nefiind luat în calcul votul românilor din diaspora care tradițional votează cu partidele antisistem și anti-PSD. La ultimele alegeri AUR a reușit să obțină un număr impresionant de voturi în diaspora. Frustrarea acumulată în rândul societății poate duce AUR la procente amețitoare. Disperarea sistemului cleptocratic care a stăpânit România în ultimii 33 de ani se manifestă din plin în aceste zile prin prezentarea sondajelor falsificate, la fel cum au procedat la alegerile trecute.

Sistemul postdecembrist creat de PSD, UDMR și PNL are picioare de lut, iar președintele Iohannis a transformat țara într-o oligarhie de tip oriental.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *