Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Aloe Vera, beneficiile ei asupra frumuseţii

Proprietăţile sale utile în tratarea arsurilor, pielii uscate şi diferitelor afecţiuni ale pielii sunt cu adevărat miraculoase. Cel maiimportant este că aloe vera este foarte accesibilă, fiind un aliat al frumuseţii tale întotdeauna la îndemână.

De la aloe vera este folosit în special gelul, un lichid vâscos care se află în frunze. Acesta poate conţine:

20 de minerale – calciu, magneziu, zinc, crom, seleniu, fier, etc.
12 vitamine – A, B, C, E, beta caroten, acid folic, etc.
22 de tipuri de aminoacizi, dintre care 20 sunt necesari organismului uman
peste 200 de substanţe active, incluzând enzime şi polizaharide
saponine – agenţi aţi-inflamatorii

Aloe vera are un efect antiseptic (distruge bacteriile şi ciupercile) şi poate stimula procesul de reface al celulelor, ceea ce o transformă într-un tratament de noapte ideal împotriva ridurilor.

Iată câteva idei referitoare la cum poţi folosi gelul de aloe vera pentru tratarea unor probleme ale pielii şi ale părului:

Soluţie pentru protecţie solară
O soluţie naturală care te protejează parţial de razele nocive ale soarelui poate fi obţinută dintr-un amestec de gel de aloe vera, ulei de susan, vitamina E şi câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Acest amestec poate fi folosit mai mult pentru calmarea pielii iritate şi pentru a spori efectele protectoare ale lotiunii tale de protecţie solară. Nu îţi va oferi protecţie solară totală.

Masca pentru par

Ai nevoie de aloe vera şi zeamă de lămâie. Amestecă o jumătate de lingură cu gel de aloe cu o lingură cu zeamă de lămâie. Adaugă peste amestec puţin şampon şi spală-te aşa cum faci de obicei, dar lasă şamponul să acţioneze câteva minute. Cu 10-15 minuteînainte de a te spală pe cap, masează-ţi scalpul cu gel de aloe vera. Lasă-l să acţioneze aproximativ 10 minute apoi spală-te cu amestecul prezentat mai sus.

Gel hidratant
Substanţele active din aloe vera stimulează refacerea stratului superior al pielii şi hidratează intens. Pentru un amestec foarte hidratant, adaugă pulpă de castravete peste gel de aloe vera. Funcţionează că o crema antirid, lăsând după aplicare o pielecatifelată şi strălucitoare.

Tratament pentru arsuri
Dacă ai pielea arsă sau iritată, rupe o frunză de aloe, stoarce gelul acesteia şi aplică-l pe zona cu probleme. Lasă gelul să se usuce pe piele, fără să te clăteşti.

Pentru că aloe vera nu este o plantă pretenţioasă, este folosită şi că plantă de ornamentală de interior. Prin urmare, nu ezită prea mult şi "adopta" un ghiveci cu o aloe vera pe post de ornament, dar şi că sursă de materie prima pentru tratamentele tale defrumuseţe.

Un lucru pe care trebui să-l ai în vedere, dacă doreşti să foloseşti frunzele unei aloe crescute în ghiveci, este cel al îngrăşămintelor. Nu folosi îngrăşăminte foarte concentrate sau care ar putea să-ţi dăuneze în cazul în care foloseşti plantă respectivăpentru diverse tratamente.
Sursa: eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *