Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Bicarbonat de sodiu și oțet în loc de șampon

Nu v-ați întrebat niciodată cum se spălau oamenii pe cap înainte de inventarea șamponului? Și cum, deși nu foloseau acest produs, aveau părul frumos și sănătos? Există fotografii de la începutul secolului în care apar femei cu un păr extraordinar.

Ce face de fapt șamponul?

Noi de ce am ajuns să ne spălăm atât de des și totuși să nu fie suficient? Pentru că un simplu spălat nu ajunge: trebuie să punem balsam, mască, spumă, fixativ, gel, ser de protecție, balsam leave-in și cred că am uitat niște produse. Cele mai multe conțin chimicale și costă o grămadă de bani. De ce ajungem să le folosim? Pentru că șamponul îndepărtează toate uleiurile produse în mod natural de scalp, uleiuri benefice de altfel pentru păr, forțând pielea să producă și mai mult și uite așa se ajunge la un cerc vicios. Ne spălăm, prima zi totul e minunat, de a doua sau a treia zi părul nu mai stă chiar așa cum trebuie, începe să se îngrașe și trebuie să îl spălăm din nou, din ce în ce mai des.

Experimentul unei cititoare
Am decis să încerc o soluție care presupune folosirea a doar 2 ingrediente: bicarbonatul de sodiu și oțetul de mere. Va fi ca un fel de dezintoxicare a părului practicată timp de 3 săptămâni.

De 3 ori pe săptămână o să mă spăl pe cap cu două soluții, una are rol de „șampon”, cealalta de balsam.

Cum se folosește bicarbonatul ca șampon
Se pune o lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă (250 de ml) și se amestecă până se dizolvă complet. Soluția obținută se aplică pe cap și se freacă rădăcina părului cu mișcări circulare. NU trebuie adăugat mai mult bicarbonat. Se clătește bine cu apă căldută dupa care se aplică soluția balsam.

Cum se folosește oțetul ca balsam de păr
Calitățile oțetului îmi sunt deja cunoscute și l-am mai folosit ca balsam de păr, chiar funcționează. De obicei pun 2 linguri de oțet într-o cană cu apă și cu soluția obținută clătesc bine părul.

sursa: sfaturilebunicii.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *