Politică

General polonez: „Transnistria pro-rusă trebuie să înceteze să mai existe”

Regiunea separatistă transnistreană, așa-zisa „Republică Moldovenească Nistreană”, ar trebui să înceteze să mai existe, rușii trebuie expulzați de acolo, susține generalul Waldemar Skszypczak, fost comandant al Forțelor Rerestre ale Forțelor Armate al Poloniei.

„Acum este un moment bun pentru Ucraina să recâștige ceea ce a pierdut. Acum nu Putin trebuie să decidă soarta războiului, ci președintele Zelenski. Președintele Ucrainei câștigă acum, așa că el trebuie să decidă când se va termina. Vreau să spun că Ucraina are șansa să elibereze toate teritoriile ocupate din Donbas, iar problema Crimeei ar trebui rezolvată pe arena internațională mai târziu – poate cu un alt președinte rus”, a spus generalul Waldemar Skszypczak într-un interviu pentru agenția ucraineană ukrinform.ua.

Vorbind despre evoluția ostilităților militare, generalul polonez a declarat că ucrainenii pregătesc o capcană strategică pentru ruși în Donbas.

„Ucrainenii erau bine pregătiți pentru apărare pe direcția Donbas, iar rușii și-au frânt deja dinții și suferă pierderi importante. Și acolo sunt concentrate majoritatea forțelor ruse, care nu mai sunt suficiente. În Donbas, totul merge spre înfrângerea forțelor ruse, acestea vor fi oprite”, a estimat el.

Val de alerte cu bombă în Transnistria: Peste 20 de instituții din stânga Nistrului ar fi minate

Alerte cu bombă în regiunea transnistreană. Peste 20 de sedii din stânga Nistrului au primit informații precum că în interiorul clădirilor sunt „dispozitive explozive”. Despre aceasta a anunțat pretinsul Minister al Afacerilor Interne din regiunea separatistă.

Printre locații se numără stațiile de autobuz, școli, instituții medicale, clădirile administrațiilor publice locale din Râbnița și Bender, dar și alte filialele din regiune.

Specialiștii s-au deplasat la fața locului pentru a investiga clădirile și teritoriile adiacente. Potrivit presei din regiune, verificările au fost deja finalizate la majoritatea obiectivelor, iar dispozitive explozive nu au fost depistate.

Persoanele din instituțiile date au fost evacuate, iar polițiștii întreprind toate măsurile pentru a depista persoanele care au trimis e-mailurile despre minare pe adresele instituțiilor.

Reamintim că o nouă provocare în stânga Nistrului a avut loc marți, 3 mai. Tiraspolul anunță că a doborât o dronă încărcată cu material explozibil. Potrivit presei din regiune, drona urma să distrugă sistemul de răcire pentru transformatoare din satul Maiak, raionul Grigoropol.

Menționăm că săptămâna trecută, în stânga Nistrului au avut loc mai multe explozii. Pe 28 aprilie, două antene de radiotelecomunicații din raionul Grigoriopol, din stânga Nistrului au fost aruncate în aer. Informația este confirmată și de așa-zisul minister de interne de la Tiraspol. În urma exploziilor nimeni nu a fost rănit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *