Actualitate

George Damian: Ucrainenii încearcă să-i blocheze pe ruși la Severodonețk. A 99-a zi de război în Ucraina

  1. Forțele ucrainene au continuat ieri să apere porțiuni din orașul Severodonețk, în special căile de acces spre orașul Lisiceansk. Statul Major ucrainean a negat că trupele sale se vor retrage din Severodonețk, dar a anunțat că în cazul capturării acestui oraș armata ucraineană va organiza apărarea zonei de-a lungul râului Doneț. Circa 800 de civili se adăpostesc în subsolurile fabricii Azot din Severodonețk. Consilierul prezidențial ucrainean Arestovici susține că trupele ruse au fost atrase într-o capcană la Severodonețk, vor fi înconjurate și distruse.
  2. Trupele ruse încearcă să avanseze spre Lisiceansk dinspre sud și să evite traversarea râului Doneț, însă înaintarea este blocată de trupele ucrainene.
  3. Dinspre Liman trupele ruse au atacat în direcția Slaviansk, ar fi capturat localitățile Iarovaia și Sviatogorsk, au fost respinse la Raigorodok.
  4. În Slaviansk a fost întreruptă alimentarea cu apă și electricitate din cauza bombardamentelor ruse.
  5. A apărut o înregistrare video cu polițiștii ucraineni din Mariupol care au trecut de partea separatiștilor din Donețk. Ministerul de Interne de la Kiev anchetează în prezent 540 de cazuri de polițiști care colaborează cu rușii sau separatiștii.
  6. Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat pentru Al Jazeera: „Călăreții Apocalipsei au pornit deja și singura noastră speranță este în Dumnezeu cel Atotputernic” în contextul războiului din Ucraine.
  7. Autoritățile instalate de forțele ruse în zonele ocupate din regiunea Zaporojie au anunțat că toate proprietățile statului ucrainean de aici vor fi naționalizate în beneficiul noilor autorități locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


George Damian

George Damian este ziarist din anul 2001. A scris sau încă scrie pentru ZIUA, Deutsche Welle, Puterea, Magazin Istoric, Historia, Times New Roman, Timpul - Chișinău, Adevărul și moldNova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *