Ultima oră

George Simion va contesta în JUDECATĂ decizia forțelor de ordine din R. Moldova

Contestația va fi depusă astăzi, 20 mai, ora 14:00, la Judecătoria Centru ( mun. Chișinău str. Bulgară 43) iar copii după această contestație precum și scurte declarații vor fi oferite de către reprezentanții săi.

Consilierea juridică a fost oferită gratuit de Asociația PromoLex și Centrul de Drept al Avocaților.
 
De asemenea, amintim că Blocul Unității Naționale, organizație creată în timpul manifestației din 16 mai, la care au participat 25 000 de persoane, ca urmare a amplorii pe care a avut-o manifestația, a cerut public întrevederi Guvernului, Parlamentului și Președinției pe marginea revendicărilor manifestanților:

– continuarea parcursului european prin depunerea cererii de aderare la Summitul Parteneriatul Estic de la Riga, din 21-22 mai;

– organizarea unei reuniuni comune a celor două Guverne și Parlamente ale României și Republicii Moldova;

– transparentizarea procesului de identificare a responsabililor de devalizarea celor trei bănci – Banca Națională, Banca de Economii, Unibank – și pedepsirea de urgență a acestora;

– revocarea interdicției cetățeanului român George Simion.

Niciuna din instituții nu a chemat asociațiile la dialog până în acest moment și considerăm că, dacă acest lucru nu va avea loc până la sfârșitul săptămânii, conducerea Republicii Moldova dă dovadă de inconștiență față de pericolul social potențial provocat de lipsa dialogului și e lipsită de respect față de o parte importantă din societatea civilă.

Sursa: Tinerii Moldovei

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *