Politică

Ghimpu: Filat și Timofti duc Moldova spre anticipate

Declarația a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, pentru un post de televiziune.

Ghimpu a reiterat încă odată că PL nu-l va vota pe Filat, decizie care nu este una personală, ci a partidului. Liderul PL nu înțelege cum Vlad Filat ar putea să capete încrederea majorității parlamentare, în condițiile în care tot Parlamentul a fost cel care l-a demis.

Chiar dacă Filat vine cu un nou cabinet de miniștri, cu o nouă abordare, Ghimpu spune că asta nu schimbă lucrurile. “Votul de neîncredere nu a fost dat Guvernului, ci prim-ministrului. Și în cazul dat nu este problema în miniștri, că ei sunt oameni cinstiți, corecți, mai sunt câțiva care au dosare. Problema e anume în Vlad Filat. Lumea cunoaște cum a guvernat, ce a făcut, iar dacă îl votăm înseamnă că suntem complici la tot ceea ce a făcut și compromitem integrarea europeană”, a declarat sursa citată.

În același timp, Ghimpu spune că nu a fost surprins de anunțul președintelui Timofti de al înainta candidat la funcția de premier pe Vlad Filat. Potrivit lui, este straniu să vii către Parlament cu un nume care a fost demis din funcția de prim-ministru tot de către Parlament, un candidat care a fost învinuit de corupție, contrabandă etc.

“Dacă președintele Nicolae Timofti va insista și-l va propune și a doua și a 3-a oară, și asta ar duce la dizolvarea Parlamentului și la alegeri anticipate, atunci sigur trebuie să vedem și de ce împinge nu numai Filat republica spre alegeri anticipate, dar și președintele”, a mai spus Ghimpu, cu aluzie la declarațiile anterioare privind demisia președintelui.
 
moldova.org

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.