Politică

Ghimpu: Filat și Timofti duc Moldova spre anticipate

Declarația a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu, pentru un post de televiziune.

Ghimpu a reiterat încă odată că PL nu-l va vota pe Filat, decizie care nu este una personală, ci a partidului. Liderul PL nu înțelege cum Vlad Filat ar putea să capete încrederea majorității parlamentare, în condițiile în care tot Parlamentul a fost cel care l-a demis.

Chiar dacă Filat vine cu un nou cabinet de miniștri, cu o nouă abordare, Ghimpu spune că asta nu schimbă lucrurile. “Votul de neîncredere nu a fost dat Guvernului, ci prim-ministrului. Și în cazul dat nu este problema în miniștri, că ei sunt oameni cinstiți, corecți, mai sunt câțiva care au dosare. Problema e anume în Vlad Filat. Lumea cunoaște cum a guvernat, ce a făcut, iar dacă îl votăm înseamnă că suntem complici la tot ceea ce a făcut și compromitem integrarea europeană”, a declarat sursa citată.

În același timp, Ghimpu spune că nu a fost surprins de anunțul președintelui Timofti de al înainta candidat la funcția de premier pe Vlad Filat. Potrivit lui, este straniu să vii către Parlament cu un nume care a fost demis din funcția de prim-ministru tot de către Parlament, un candidat care a fost învinuit de corupție, contrabandă etc.

“Dacă președintele Nicolae Timofti va insista și-l va propune și a doua și a 3-a oară, și asta ar duce la dizolvarea Parlamentului și la alegeri anticipate, atunci sigur trebuie să vedem și de ce împinge nu numai Filat republica spre alegeri anticipate, dar și președintele”, a mai spus Ghimpu, cu aluzie la declarațiile anterioare privind demisia președintelui.
 
moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *