Ultima oră

Ghimpu la Bruxelles: PL va face tot posibilul pentru evitarea anticipatelor

Potrivit unui comunicat de presă al PL, subiectele principale discutate în cadrul întrevederilor au fost situaţia din Alianţa pentru Integrare Europeană şi găsirea unui consens pentru depăşirea situaţiei.

"Avem nevoie de o alianţă pentru oameni şi nu pentru cei care deţin funcţii, iar actuala alianţă este compromisă şi nu trebuie să compromitem parcursul european al Republicii Moldova, respectiv valorile democratice", a menţionat preşedintele PL. Mihai Ghimpu a subliniat că Republica Moldova nu are nevoie de alegeri anticipate, ci de stabilitate politică în vederea realizării tuturor angajamentelor europene.

Cu referire la Acordul de Liber Schimb, care urmează să fie semnat, Mihai Ghimpu a spus că documentul trebuie să prevadă crearea unor condiţii favorabile în dezvoltarea activităţii producătorului autohton.

Oficialii europeni au îndemnat clasa politică de la Chişinău să pună pe prim-plan interesul naţional şi cel european. Oficialii au dat asigurări că politicile UE faţă de Republica Moldova au rămas neschimbate şi UE va sprijini în continuare ţara pe calea integrării europene.

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 11-12 martie.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *