Politică

Ghimpu: Noi nu ne temem de majorarea pragului

"Comuniştii au o singură misiune de a compromite instituţiile statului. Lor le reuşeşte acest lucru, deoarece aşa sunt colegii noştrii şi de stânga, şi de dreapta. Ei se joacă de-a ţara în bunghi. Ei profită de tot", a menţionat şeful liberalilor.

Ghimpu: Noi nu ne temem de majorarea pragului

De asemenea, Ghimpu a declarat că iniţiativa comuniştilor de a majora pragul electoral nu îl sperie. Mai mult, acesta a lăsat să se înţeleagă că formaţiunea care ar trebui să îşi facă griji la acest capitol este PLDM. "Pot să majoreze pragul electoral şi la 15%, noi nu ne temem. PLDM nu va trece pragul de 7%. Iată aici este lupta în harbuz, care culoare trece pragul: roşu sau verde", a specificat Ghimpu.

Deputaţii PLDM şi PCRM au pregătit pentru şedinţa de astăzi a Parlamentului mai multe proiecte "explozive", care urmau să schimbe radical situaţia politică din Republica Moldova. Legislatorii liberal-democraţi au propus ca legislaţia să fie modificată, astfel încât premierul interimar să poată demite miniştrii, Centrul Naţional Anticorupţie să treacă în subordinea Guvernului, iar procurorul general să fie demis. Totodată, PCRM a înregistrat la secretariatul Parlamentului un proiect de lege care prevede majorarea pragului electoral. Comuniştii propun ca pragul electoral să crească de la 4% la 7%. De asemenea, au propus anularea votului mixt pentru alegerea deputaţilor şi întoarcerea dreptului de vot pentru deţinătorii paşapoartelor sovietice. 

via publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *