Actualitate

Ghimpu nu crede în “Legea Antidiscriminare”

Problema este că atunci când partenerii europeni au propus acest proiect, el nu s-a discutat în cadrul alianţei de guvernare, dar a decis un singur om, a declarat liberalul Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”.

Liderul Partidului Liberal (PL) a explicat că fără această lege nu trecem pragul în Europa, dar are mai multe rezerve. ”Acum cetăţeanul percepe democraţia cu sărăcia şi legea antidiscriminare, deși trecem printr-o perioadă dificilă. Din acest motiv opoziția are și mai mulți simpatizanți care a trăit mai bine pe timpul lui Stalin”. Din acest motiv trebuie să lucrăm mai întâi la schimbarea acestei percepţii greşite, a mai opinat el.

Ghimpu a subliniat că acest proiect a venit prematur pentru societatea din Republica Moldova care deocamdată nu are pregătirea necesară şi necesită dezbatere astfel ca fiecare cetăţean să înţeleagă avantajele ei.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, subiectul este o problemă delicată pe care au traversat-o fiecare dintre ţările care au aderat la UE și s-au confruntat. El a mai spus că nu se merită să riscăm cu drumul nostru european neadoptând această lege, dar în acest proces trebuie să ţinem cont de toţi. Toţi au aceleaşi drepturi şi libertăţi și trebuie să ţinem cont de opinia tuturor.

Vizavi de urgentarea adoptării Legii Antidiscriminare, Mihai Ghimpu a spus că drepturile care le cer sunt garantate prin Constituţie. Iar ce ţine de planul de integrare europeană asumat de Guvernul Filat, nu este cel mai important punct din agenda guvernării, iar liberalizarea regimului de vize nu depinde strict de acest proiect. Corupţia, reforma Procuraturii, Centrului Anticorupţie şi a poliţiei sunt primele priorităţi pentru integrare, a explicat Ghimpu.

La întrebarea moderatoarei, Elena Robu-Popa, dacă PL va vota Legea Antidiscriminare, Mihai Ghimpu a spus că PL nu acceptă sintagma „orientare sexuală”, dar va vota ce e mai bine pentru Republica Moldova.

În cadrul aceleiași emisiuni, expertul în drept Constituţional, Vitalie Catană, a explicat că această lege în sine poartă un caracter pozitiv, dar are două aspecte ce trebuie discutate în public. Dreptul de a adopta copii în familii de acelaşi sex şi actele de discriminare faţă de aceste cupluru.

sursa: trm.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *