Internațional

Giorgia Meloni vrea o „Europă a patrioților” – „Majoritate europenilor nu se mai regăsesc în utopiile şi ideologia stângii”

Viitoarea şefă a guvernului italian, conservatoarea de dreapta Giorgia Meloni, a pledat duminică pentru o ”Europă a patrioţilor”, într-un mesaj video transmis la un miting, la Madrid, al partidului conservator de dreapta spaniol Vox, informează France Presse.

În mesajul său, lidera partidului Fratelli d’Italia s-a pronunţat pentru a ”o Europă mai curajoasă (…) pentru a răspunde marilor crize internaţionale”.

„Trăiască Europa patrioţilor!”, a spus Meloni, care a început negocieri cu partenerii săi de coaliţie, Liga condusă de Matteo Salvini şi partidul conservator Forza Italia, al lui Silvio Berlusconi, pentru a forma un guvern ce ar urma să îşi preia mandatul până la finalul lunii octombrie.

„În câteva zile în Italia, vom fi chemaţi să transformăm aceste idei în politici guvernamentale concrete, aşa cum fac deja prietenii noştri în Polonia”, a susţinut ea.

Giorgia Meloni a dat asigurări că va lucra pentru ca ideile familiei sale politice „să ajungă la guvern într-un număr tot mai mare de naţiuni europene”.

„În Spania, în Italia şi probabil în toată Europa, o majoritate a cetăţenilor nu se mai regăsesc în utopiile şi ideologia stângii şi noi cerem să ne asumăm responsabilitatea de a guverna”, a accentuat politiciana italiană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *