Politică

Godea CONTRA AIE-2

Reamintim că recent liderii AIE au anunțăt că doresc să organizeze un referendum pentru a modifica Constituția și schimba mai multe articole ce vor transforma R. Moldova într-o republică parlamentară.

Partidul Acţiunea Democratică iniţiază un referendum constituţional pentru alegerea preşedintelui de către popor. Anunţual a fost făcut, azi, de către liderul formaţiunii, deputatul Mihai Godea, după şedinţa Consiliului politic al PAD.

PAD îşi mai propune să schimbe prin referendum sistemul electoral în unul mixt, în care jumătate din deputaţii din Parlament să fie aleşi pe circumscripţii şi jumătate pe liste de partid.

A treia chestiune propusă de PAD la referendum este ca să fie redus număr de deputaţi de la 101 la 71 de deputaţi.

Mihai Godea a spus că, timp de şase luni, vor fi colectate semnăturile necesare pentru iniţierea referendumului, care ar urma să se desfăşoare în toamnă.

Preşedintele PAD a spus că nu crede în referendumul anunţat de către alianţa de guvernare pentru simplificarea procedurii de alegere a şefului statului în Parlament. „Eu cred că ei nu ştiu ce fac. Se încearcă doar o tragere de timp”, a spus Mihai Godea.

Referendumul anunţat de AIE urmează să se desfăşoare nu mai târziu de luna aprilie.

Sursa: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *