Ultima oră

Google a cumpărat DeepMind Technologies, o companie britanică specializată în inteligenţă artificială. Ce planuri are gigantul american?

Compania a fost înfiinţată în 2012 de către Demis Hassabis, Shane Legg şi Mustafa Suleyman, iar rolul sau era de a crea algoritmi de a înţelege mecanisme pentru simulatoare, comerţ electronic sau jocuri video. 

Este cunoscut faptul că Google a dezvoltat în ultimii ani un tot mai mare interes în proiectarea de maşini care se conduc singure şi de roboţi , devenind tot mai prezenţa în sfera inteligenţei artificiale.

Gigantul american l-a angajat în 2012 pe Ray Kurzweil, unul dintre cei mai mari specialişti din domeniu, iar tot în urmă cu doi ani de zile Google a anunţat un parteneriat cu NASA şi alte câteva universităţi pentru a lansa un laborator specializat în inteligenţă artificială.

Google a preluat în luna ianuarie, în schimbul a 3,2 miliarde de dolari, compania americană Nest Labs, care produce termostate şi detectoare de fum inteligente pentru locuinţe.

REUTERS

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *