Actualitate

GRAFICE EUROSTAT | În perioada mai-iunie, s-au înregistrat cu aproape 170.000 mai multe decese în Europa față de media ultimilor patru ani

În perioada mai-iunie, s-au înregistrat cu aproape 170 de mii mai multe decese (indiferent de cauze) în Europa, față de media ultimilor patru ani. Ponderea celor peste 70 de ani, în totalul deceselor, a urcat de la 76% la 96%, arată datele Eurostat.

Vârful de 36 de mii de decese suplimentare comparativ cu media ultimilor patru ani a fost în săptămâna 14 (sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie).

Eurostat by liviugstan

Începând cu săptămâna 19 (începutul lunii mai), au existat sub cinci mii de decese suplimentare în fiecare săptămână. Statistica nu explică dacă decesele suplimentare sunt cele din cauza COVID-19, dar, de exemplu, începând cu jumătatea lunii iunie, după ce a început să scadă numărul cazurilor în Europa, s-au înregistrat și cu 2.200 de decese mai puține decât media ultimilor ani.

Totodată, dintre statele membre UE, cel mai mare număr de decese suplimentare în 2020 în mai-iunie a fost înregistrat în țări afectate cel mai puternic de pandemie, și anume Spania (48.000) urmată îndeaproape de Italia (46.000), Franța (30.000), apoi Germania și Țările de Jos (fiecare în jur de 10.000). Regiunile Bergamo din Italia și Segovia din Spania, unde se știe că s-au înregistrat printre cele mai multe victime COVID-19, au fost și cele mai multe decese suplimentare față de ultimii ani.

Cele mai multe decese suplimentare față de media ultimilor ani s-au înregistrat la categoria de vârstă de peste 70 de ani, 96% din total, dață de 76% din total, în ultimii patru ani.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *