Actualitate

Greceanîi promite la Bruxelles că R. Moldova va implementa Acordul de Asociere cu UE chiar dacă anterior acesta era numit un „genocid social” și trebuia „anulat de urgență”

Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru oportunitatea de a reitera împreună cu Prim-ministru angajamentul comun în fața cetățenilor și partenerilor externi pentru o politica echilibrată în beneficiul Republicii Moldova. Președintele Parlamentului a reiterat poziția fermă a majorității parlamentare pentru construirea unor relații durabile de prietenie cu UE.

În context, Zinaida Greceanîi a subliniat că Acordul de Asociere urmează să fie implementat, conform angajamentelor țării. Totodată, ea a menționat necesitatea redistribuirii cotelor pentru anumite produse și valorificarea tuturor piețelor de desfacere. ”Să formăm pe teritoriul Republicii Moldova un HUB economic, care ar permite atragerea investițiilor străine, producerea și exportul mărfurilor în toate direcțiile”, a spus Președintele Parlamentului.

David-Maria Sassoli a declarat că Parlamentul European este deschis să susțină coaliția de guvernare, menționând nevoia ca aceasta să rămână unitară pentru a aduce valorile democratice în Republica Moldova. Președintele Parlamentului European a anunțat că așteaptă solicitări de suport din partea Republicii Moldova și are încredere într-o colaborare eficientă cu Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit lui, pentru Moldova sunt necesare relațiile bune în Vest și în Est, precum și stabilitate politică care va conduce la creșterea volumului investițiilor.

La rândul său, Președintele Parlamentului a mulțumit pentru deblocarea asistenței financiare, pentru încurajările transmise în cadrul dezbaterilor din 16 iulie curent în Parlamentul European și a invitat parlamentarii europeni să viziteze țara noastră.

Amintim că anii trecuți, aceeași Zinaina Greceanîi promitea denunțarea și anularea Acordului de Asociere.

„După trei ani de punere în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, poporul moldovean a devenit mult mai sărac, iar „genocidul social” continuă”, se menționează în declarația socialiștilor în frunte cu Greceanîi.

Comitetul Executiv Politic al PSRM declară că partidul își menține angajamentul față de necesitatea anulării în regim de urgență a Acordului de Asociere cu UE. „Vom insista și vom depune toate eforturile pentru a realiza acest lucru. Aceasta este sarcina noastră politică și angajamentul față de alegători. Credem că astăzi, Integrarea Euro-asiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei”, mai adaugă aceștia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *