Actualitate

Grupare criminală reținută de mascații de la Fulger (VIDEO)

Angajații Inspectoratului de Poliție din sectorul Rîșcani au reținut patru indivizi cu vârstele cuprinse între 26 şi 28 de ani, domiciliaţi în capitală, iar iniţiatorul grupării s-a dovedit a fi anterior judecat pentru infracţiuni legate de substanţe narcotice. Suspecții au fost monitorizaţi şi documentaţi de către ofiţerii de investigaţii timp de câteva săptămîni. Aceștia au fost capturaţi în capitală cu ajutorul angajaţilor BPDS "Fulger" a IGP.

Conform datelor şi probelor acumulate pâna în prezent de poliţie, persoanele ar fi furat bani din cel puţin 15 terminale de plăţi electronice, doar în capitală. Totodată, poliția deţine informaţii speciale, privind implicarea acestora şi în alte sustrageri de bani din terminale amplasate în raioanele ţării.
Ulterior, de către oamenii legii au fost desfăşurate percheziţii autorizate la domiciliile suspecților, unde au fost depistate mijloace speciale, unele confecţionate artizanal, care ar fi servit la sustragerea banilor din terminale.

De obicei, indivizii intrau în magazin pe timp de zi şi dispăreau de la locul faptei cu un automobil. Suma totală evaluată pînă în prezent de către reprezentanţii firmelor de gestionare a terminalelor, se ridica la sute de mii de lei.

Este important de menţionat că, în urma audierilor preliminare a bănuiţilor, poliţiştii au depistat în subsolul unei case de locuit din sectorul Botanica mai multe carduri, precum şi utilaj special IT. Astfel, gruparea se pregătea să sustragă bani şi din bancomatele băncilor din capitală. Toate probele care au fost depistate şi ridicate urmează a fi examinate în cadrul unor expertize speciale, în vederea constatării tuturor circumstanţelor cazului.

Pentru aceste fapte, legislaţia în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 2 pînă la 6 ani.

 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *