Moldova

Guvernarea a început să piardă controlul

Eliberarea omului de afaceri Veaceslav Platon are loc pe fundalul luptei de culise dintre grupările politice, a comentat analistul Ion Tăbârță, pentru Radio Chișinău. Totodată, el observă că modul în care Procuratura Generală investighează furtul miliardului nu s-a schimbat esențial, iar banii furați încă nu au fost recuperați.

Ion Tăbârță mai constată că Procuratura Generală a menajat partidul de guvernământ, în mod special pe șeful statului Igor Dodon, de o serie de investigații, referindu-se inclusiv la înregistrările video și la finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor.

„Ce avem deocamdată în acest dosar al furtului miliardului? Doar o rocadă a unor persoane. Este învinuit principal dl. Plahotniuc, în schimb este scos din acest dosar dl. Platon. Deocamdată nu avem rezultatul principal al investigației furtului miliardului, și anume, recuperarea banilor, a bunurilor, a prejudiciului adus R. Moldova din punct de vedere economic. Modul în care PG investighează acest dosar nu s-a schimbat fundamental.”

Totodată, în această perioadă Procuratura a menajat partidul de guvernământ, pe șeful statului Dodon, de o serie de dosare în care atât șeful statului, cât și persoane din PSRM ar fi implicate. Ne referim și la înregistrările video cu celebra sacoșă, și la finanțarea PSRM prin Bahamas etc.

Acum nu putem spune că nu mai avem nici un fel de bănuieli rezonabile că Procuratura nu este implicată în anumite jocuri politice, cum a fost implicată și folosită anterior.

Avem niște bătălii subterane între guvernare și un alt grup care a fost la putere. Guvernarea a început să piardă controlul. Actualul Guvern are o susținere la limită în Parlament. Astfel, ca o contra măsură, pentru a se juca altfel în culisele politicului, a fost eliberat dl Platon, pentru a lupta cu dl. Plahotniuc. Platon a spus clar că ținta lui predilectă este dl Candu. Or, A. Candu, liderul grupului Pro Moldova, este cel de care practic depinde dacă actuala coaliție majoritară va mai avea numărul necesar de deputați sau îl va pierde”.

https://radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *