Externe

Guvernul Bulgariei se destramă: Ministrul de externe și ministrul energiei au demisionat

Ministrul bulgar de Externe, Teodora Genchovska, și ministrul Energiei, Alexander Nikolov, reprezentanți ai partidului „Există un astfel de popor”, au demisionat luni, după ce liderul partidului, Slavi Trifonov, a luat decizia de a retrage miniștrii din cabinet, relatează Radioul Național Bulgar.

„Îi rechem pe miniștrii din partea partidului “Există un astfel de popor” și părăsesc această coaliție”, amintește radioul cuvintele din mesajul video al lui Trifonov publicat săptămâna trecută.

„Nici premierul, nici ministrul de finanțe nu se descurcă bine, această coaliție nu funcționează bine. Este o agonie”, a spus el.

După publicarea acestui apel, vicepremierul și ministrul Dezvoltării Regionale din Bulgaria, Grozdan Karadzhov, și ministrul Sportului, Radostin Vassilev, au părăsit guvernul.

Trifonov a luat decizia de a-i retrage pe miniștri, exprimându-și astfel dezacordul cu planurile de a lua în considerare o versiune actualizată a bugetului Bulgariei.

Din cauza ieșirii din guvern a reprezentanților partidului “Există un astfel de popor”, Bulgaria s-a confruntat din nou cu amenințarea unei crize de putere, însă coaliția de guvernare a declarat că a luat în considerare organizarea de alegeri ca ultimă soluție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *