Politică

Guvernul Gavrilița a decis să publice imagini cu celula în care stă Marina Tauber

După ce avocații Marinei Tauber au spus că deputata este deținută în condiții „inumane”, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a făcut publice mai multe fotografii în care prezintă celula în care stă Tauber. Potrivit ANP, deputata a fost plasată într-o celulă care corespunde tuturor exigențelor legislației naționale și recomandărilor înaintate de către mecanismele naționale și internaționale care monitorizează cu strictețe respectarea drepturilor persoanelor instituționalizate.

Celula în care actualmente este deținută Marina Tauber este amplasată la nivelul I al blocului de regim numărul 3, având o suprafață de 22 de metri pătrați, destinată conform normativelor pentru plasarea a 1-3 deținuți.

Totodată, pentru asigurarea deţinerii separate în locul de arest preventiv, deținuta a fost plasată de una singură în celulă.

În același context, după repartizarea în blocul de regim, Tauber a fost asigurată cu obiecte de primă necesitate, lenjerie de pat, acces la apă potabilă, lumină naturală și artificială, tot necesarul prevăzut de normativele în acest sens.

„Plângeri din partea deținutei nu au fost înregistrate”, informează ANP.

Avocatul lui Tauber, Aureliu Colenco, a declarat joi, 18 august, în cadrul unei conferințe de presă că „Marina Tauber se află în celulă, în subsol, în condiții inumane în Penitenciarul 13, asta este unica metodă de a i se închide gura. Ea este limitată să se expună atât în privința sa cât și pe marginea politicii…”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *