Politică

Guvernul Lituaniei a adoptat ratificarea Acordului de asociere RM-UE

Potrivit premierului Aligidrasa Butkiavicius, Acordul este instrumentul cel mai sigur de transformare şi modernizare a ţărilor vizate, iar pentru că acesta să fie utilizat optim este nevoie de ratificare urgenţă. Premierul a exprimat speranţa că deputaţii vor ratifică documentele până la finele sesiunii, iar alte state UE până la summitul din mai anul viitor.

“O ratificare în regim de urgenţă este puţinul pe care îl putem face pentru a sprijini apropierea acestor ţări din Parteneriatul Estic de UE, pentru care ele au fost pedepsite pe nedrept de Russia”, a declarat premierul Lituaniei.

Amintim că ieri, 2 iulie, Parlamentul de la Chişinău a ratificat Acordul de Asociere cu UE. Tot ieri România a ratificat acordurile de asociere semnate la 27 iunie la Bruxelles de Moldova, Georgia şi Ucraina.

Ratificarea Acordului de asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova de către Parlamentele de la București și Chișinău reprezintă "un moment istoric". Asfel a comentat premierul român, Victor Ponta, reusita deputaților de la Chișinău.

sursa: epresa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *