ROMÂNIA

Hendry a scapat de o eliminare rusinoasa la Crucible

Ultima sesiune a întâlnirii a început de la scorul de 5-4 pentru Hendry, scoţianul distanţându-se apoi la 7-5.

A urmat însă o replică neaşteptată din partea lui Zhang care, la cei doar 18 ani ai săi, a dat dovadă de o maturitate în joc ieşită din comun.

Chinezul venit din calificări şi-a trecut în cont următoarele patru frame-uri astfel că s-a ajuns la 9-7 în favoarea sa.

Momentul decisiv al meciului s-a consumat în jocul 18, când Zhang a avut prima şansă la obţinerea victoriei. Chinezul a controlat masa în debutul frame-ului, dar a pierdut poziţia bilei albe la spargerea mănunchiului de bile roşii.

A fost semnalul revenirii lui Hendry, scoţianul primind o şansă nesperată din partea oponentului său. De şapte ori campion mondial, Hendry nu a ratat oportunitatea apărută parcă din cer şi a întors rezultatul în favoarea sa, cu break-uri de 89, 52 şi 55 de puncte.

Următorul oponent al lui Hendry va fi Mark Selby, întâlnirea celor doi constituind o adevărată finală.

Finalist la Crucible în 2007, când a pierdut în faţa lui John Higgins la chiar prima sa participare în turneu, “Bufonul din Leicester” a trecut în runda inaugurală de irlandezul Ken Doherty care, după luni bune petrecute în calificările marilor turnee, nu a reuşit să-i ia englezului decât patru jocuri.

In turul secund a ajuns si nord-irlandezul Mark Allen, care l-a învins pe Tom Ford, cu 10-4, după ce a ratat de puţin break-ul maxim de 147 puncte în acest meci.

Programul zilei de azi la Crucible:

Marco Fu vs Martin Gould

Mark Williams vs Marcus Campbell

Allister Carter vs Jamie Cope

Ronnie O’Sullivan vs Liang Wenbo

Mark King vs Steve Davis

Mark Williams vs Marcus Campbell

Sursa: onlinesport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *