CSI / RusiaInternațional

Hillary Clinton dezvăluie ce nu-i place lui Putin: Are o ”încredere aproape mesianică în sine” și nu-i plac criticii, mai ales dacă sunt femei

Vladimir Putin are o ”încredere aproape mesianică în sine” și nu-i plac criticii, mai ales dacă sunt femei, spune fostul secretar de stat american Hillary Clinton, citată de The Guardian.

Hillary Clinton a vorbit despre perioada 2009 – 2013 când a lucrat îndeaproape cu Vladimir Putin, la vremea aceea premier al Rusiei, și a spus că ”a avut niște evoluții pozitive”. Relația s-a deteriorat însă după ce Hillary Clinton a criticat alegerile din 2012 când el a revenit la conducerea țării.

„Lui Putin nu-i plac criticii, în special femeile. Putin a devenit apoi foarte ostil cu mine, cu puține excepții. După cum se știe, el s-a implicat din greu pentru ca Trump să fie ales prin tot felul de mijloace”, a afirmat Clinton.

De asemenea, ea a mai adăugat că a asistat la ”încrederea sa aproape mesianică în el însuși și la destinul pe care îl avea”, “obiectivul său fiind de a restabili Rusia imperială”.

Acest lucru a determinat-o să avertizeze că Putin va deveni o ”amenințare pentru Europa și pentru restul lumii”, deși ea sperase că relațiile de prietenie cu SUA îl vor face să ”renunțe la ambițiile sale agresive și îl va face să încerce să caute să fie mai cooperant”.

„Când a invadat Ucraina, din păcate, nu am fost surprinsă. Am fost foarte plăcut surprinsă de cât de eficient s-a apărat guvernul lui [Volodimir] Zelenski și Ucraina”, a subliniat ea.

De asemenea, Clinton a apreciat faptul că NATO s-a reunit pentru a furniza armament ucrainenilor, ceea ce a confirmat în opinia sa ”necesitatea de a păstra instituțiile pe care le avem și de a încerca să le facem mai eficiente pentru viitor”.  

Hillary Clinton a pledat pentru un tribunal care să-i tragă la răspundere pe rușii vinovați de crime de război, deși a recunoscut că este ”întotdeauna dificil să anchetezi șefi de stat” dacă ei sunt încă în funcție.


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *