Actualitate

Hong Kong: Ciocniri VIOLENTE între poliție și protestatari, în ziua aniversării schimbării de regim

Liderul Carrie Lam a participat la ceremonia de ridicare a steagului, care a avut loc luni, în timp ce poliția utiliza spray lacrimogen pentru a ține sub control mulțimea de oameni din stradă.

Milioane de persoane au protestat în ultimele săptămâni din cauza unei legi controversate a extrădării, care ar permite trimiterea oamenilor în China pentru a fi judecați de tribunalele statului chinez. Guvernul a decis să suspende procesul adoptării pe perioadă nedeterminată, însă protestele continuă.

Cetățenii cer demisia lui Carrie Lam, retragearea completă a legii, revocarea termenului "revoltă" din descrierile protestelor pro-democrație din 12 iunie și eliberarea tuturor activiștilor reținuți.

Lam a declarat luni că evenimentele din iunie au făcut-o să realizeze că trebuie să investească mai mult timp în a asculta cetățenii.

"Voi învăța această lecție și mă voi asigura că activitatea guvernului din viitor va răspunde mai bine aspirațiilor, sentimentelor și opiniilor comunității", a spus Lam.

În timp ce Carrie Lam se afla la ceremonia oficială a aniversării, protestatarii erau prezenți la un eveniment ținut în paralel, în cadrul căruia au ridicat un steag negru, simbol al fricilor legate de libertatea cetățenilor.

Autoritățile au declarat că mulțimile au blocat mai multe străzi principale din oraș.

O declarație oficială a poliției a condamnat "acțiunile ilegale" ale celor aflați în stradă, care ar fi vandalizat un sit de construcții în timpul demonstrațiilor, pentru a ataca forțele de ordine.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *