Politică

I-a trecut boala! Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Secretarul General ONU (FOTO)

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Antonio Guterres, Secretarul General al ONU, după ce au amânat întrevederea din 9 mai pe motiv de boală a șefului statului.

Cei doi au discutat despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și despre eforturile Chișinăului de a continua, în pofida situației de securitate dificile din regiune, proiectele de dezvoltare a țării.

Maia Sandu: „Mizăm pe cooperarea cu Națiunile Unite pentru a răspunde mai eficient la numeroasele provocări cu care ne confruntăm.”

L-am salutat astăzi, la Chișinău, pe Antonio Guterres, Secretarul General al ONU. Am discutat despre consecințele războiului din Ucraina pentru Republica Moldova și despre eforturile noastre de a continua, în pofida situației de securitate dificile din regiune, proiectele de dezvoltare a țării. Mizăm pe cooperarea cu Națiunile Unite pentru a răspunde mai eficient la numeroasele provocări cu care ne confruntăm.
I-am mulțumit Secretarului General ONU pentru sprijinul de care țara noastră a beneficiat de-a lungul anilor prin agențiile Națiunilor Unite, dar și pentru suportul în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaților ucraineni și familiilor ce îi găzduiesc. Am primit asigurări că, în scurt timp, aceste ajutoare vor ajunge la toți cei care au nevoie de ele. Domnul Antonio Guterres a transmis tuturor cetățenilor noștri gratitudinea sa pentru solidaritatea manifestată față de refugiații din Ucraina.
Vrem să construim o lume mai sigură și mai bună pentru toți. De aceea, am reconfirmat susținerea noastră pentru agenda de dezvoltare durabilă a ONU. Am discutat și despre noul Cadru de Parteneriat ONU-Moldova pentru următorii cinci ani. Este un parteneriat care va susține realizarea priorităților noastre naționale în domeniul drepturilor omului și al dezvoltării, al consolidării statului de drept și democrației, și va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. La ce bun asa remarci rautacioase – „i-a trecut boala”. Nu va face fata asemenea atitudine fata de sefa statului (aleasa de majoritatea covarsitoare a populatiei).E om si ea ca si toti oamenii, oricine se mai imbolnaveste uneori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *