Economie

Iată 8 modalități de a vă proteja finanțele înaintea unei probabile recesiuni în 2023

Semnalul de alarmă se trage în ceea ce privește economia americană, iar o modelare recentă realizată de economiștii de la Bloomberg a constatat o probabilitate de 100% de recesiune anul viitor.

Aceasta înseamnă că este probabil timpul să luați măsuri pentru a vă proteja finanțele.

Insider a vorbit cu cinci experți în finanțe personale pentru a descoperi pașii cheie care să vă ajute să vă protejați finanțele înainte de un 2023 stâncos.

1. Construiți un fond de urgență

Experții au sfătuit să vă constituiți un fond de urgență pentru a vă acoperi cheltuielile în cazul în care vă pierdeți locul de muncă.

În mod ideal, ar trebui să fie suficient pentru a finanța costurile de trai pentru o perioadă cuprinsă între trei și șase luni – o sumă care poate părea de neatins pentru majoritatea.

Aproximativ două treimi dintre americani pot acoperi o cheltuială bruscă de 400 de dolari, conform Rezervei Federale, dar economisirea a între 16.000 și 34.000 de dolari pentru luni de cheltuieli, pe baza datelor privind cheltuielile BLS, este o perspectivă cu totul diferită.

Jeremy Schneider, fondator al Personal Finance Club, un site care vinde cursuri de educație financiară privind bugetul și investițiile, a declarat că, dacă nu ai economisit pentru cheltuieli pe trei până la șase luni, va trebui să cheltuiești mai puțin și să economisești mai mult pentru a ajunge acolo.

Obținerea unei aplicații de bugetare ar putea fi cea mai bună modalitate de a face acest lucru, potrivit lui Steve Chan, fondator al Call to Leap, un site educațional de investiții. Acestea vă pot ajuta să vizualizați mai bine și să vă prioritizați cheltuielile.

2. Reduceți cheltuielile obișnuite

Gândiți-vă bine la cheltuielile de zi cu zi vă poate ajuta să faceți economii. Un astfel de exercițiu necesită adesea cel mai puțin efort și aduce cele mai multe roade, a declarat Cameron Huddleston, autor și director al Carefull, un serviciu de securitate pentru finanțele persoanelor în vârstă.

Împachetarea împreună a asigurării auto și a asigurării locuinței, găsirea unui telefon mobil sau a unui plan de internet mai ieftin, reducerea numărului de abonamente de streaming pe care le aveți și prepararea cafelei și a prânzului în loc să le cumpărați în fiecare zi se pot dovedi a fi câștiguri ușoare pentru reducerea cheltuielilor inutile.

Achitarea celor mai mari dobânzi la cardurile de credit într-o perioadă de creștere a ratelor poate fi cel mai eficient mod de a plăti datoriile înainte de a fi prea târziu, a declarat Chan pentru Insider.

3. Reduceți cheltuielile majore și obțineți mai mult de la casa dvs.

Reducerea costurilor, cum ar fi abonamentele de streaming, poate duce la economii mici și valoroase, dar astfel de cheltuieli pălesc totuși în comparație cu cele care ne afectează finanțele de bază.

Costul de funcționare a unei mașini este, de obicei, mai mare decât este necesar, a spus Schneider, și poate fi o sursă cheie de îndatorare pentru mulți. Dacă există două vehicule în gospodărie, acum ar putea fi momentul să luați în considerare posibilitatea de a scăpa de unul dintre ele și să vă alăturați unui club de car-sharing, să cumpărați o bicicletă sau un scuter, să luați transportul public sau să mergeți pe jos, a sugerat Chan.

Emilie Bellet, fondatoarea site-ului educațional de finanțe Vestpod și gazda Podcastului Wallet, le spune oamenilor să își analizeze atent obiceiurile de cheltuieli: “Atunci când recunoaștem ce emoții specifice ne determină să cheltuim impulsiv, putem fi mai atenți la deciziile noastre.”

Cu toate acestea, locuința este cea mai mare cheltuială pentru majoritatea oamenilor și poate influența serios capacitatea de rezistență financiară, au spus experții.

Huddleston îi sfătuiește pe proprietarii de locuințe să se gândească să închirieze camerele libere sau să le deschidă pentru AirBnB.

Schneider a adăugat: “Problema ta este plata de 650 de dolari pentru camionul tău care stă afară. Problema ta este chiria de 2.000 de dolari. Așa că opțiunile sunt lucruri precum găsirea unui coleg de cameră sau reducerea prețului mașinii.”

De asemenea, se pot obține venituri din bunurile nedorite din casă. “Să te uiți prin casă și să te întrebi “ce pot vinde pe bani?” este o altă modalitate de a obține bani pentru o muncă mică”, a spus Huddleston.

4. Căutați obstacole laterale

Înainte de o probabilă încetinire a creșterii economice, ar putea fi util să profitați de o piață a muncii puternică, care are încă o mulțime de locuri de muncă.

Dacă aveți timp, găsirea unui loc de muncă suplimentar este cea mai rapidă modalitate de a aduce un venit suplimentar, au spus experții. De exemplu, a spus Schneider, o tură de bar plătită cu 100 de dolari ar putea aduce un venit suplimentar de 800 de dolari pe lună, dacă reușești să faci două pe săptămână.

“După o lună de zile, acoperiți deja acea cheltuială majoră cu noi economii”, a spus el. Plimbatul câinilor, dădăcirea copiilor, răspunsul la sondaje online plătite și grădinăritul ar putea, de asemenea, să vă ajute să aduceți bani în plus, au subliniat experții.

Într-o epocă a”supraocupării forței de muncă”, a muncii la distanță și a renunțării în liniște, Chan a spus că oamenii sunt din ce în ce mai capabili să găsească timp pentru a accepta locuri de muncă suplimentare și activități secundare de acasă.

5. Găsiți surse de venit pasiv

Fluxurile de venituri pasive reprezintă Sfântul Graal pentru independența financiară. Dar, așa cum a spus Schneider, este nevoie de muncă pentru a le pune în aplicare.

“Drop shipping” (acționând ca intermediar între un furnizor și clienți), marketingul afiliat și obținerea de venituri din publicitate de pe site-uri web sunt câteva modalități prin care puteți începe să obțineți venituri pasive cu un efort limitat, în funcție de abilitățile dumneavoastră.

Alte persoane cumpără aparate de vending sau proprietăți de închiriat, care pot oferi plăți continue.

Dar Olamide Majekodunmi, fondatorul All Things Money, un blog de educație financiară pentru mileniali, spune că este important să nu se investească prea multe costuri inițiale în fluxurile de venituri pasive, în speranța că acestea vor da roade.

Iar Chan a spus că este nevoie de multă muncă pentru a ajunge la un punct în care să te poți bucura de un venit pasiv. El face bani din videoclipuri vechi încărcate pe rețelele de socializare, care sunt vizualizate și acum.

6. Upskill

Este posibil ca efectele negative ale recesiunii, cum ar fi scăderea veniturilor și creșterea șomajului, să nu devină evidente decât după câteva luni de recesiune. Acest lucru lasă destul timp pentru a acumula o nouă abilitate monetizabilă, a spus Schneider.

Învățarea optimizării pentru motoarele de căutare, a scrierii de conținut și a designului experienței utilizatorului, de exemplu, sunt abilități care sunt solicitate de companii și care oferă multe oportunități de liber-profesioniști, au spus Huddleston și Schneider.

“Există atât de multe cursuri online gratuite care vă permit să vă consolidați aceste abilități”, a declarat Majekodunmi pentru Insider.

7. Transferați veniturile suplimentare într-un cont de economii greu accesibil

Odată ce finanțele tale sunt pe o poziție mai bună, ar trebui să începi să transferi automat veniturile suplimentare într-un cont de economii la care nu poți avea acces ușor pentru a opri tentația de a cheltui, a spus Huddleston.

“Fă ca acea sumă, suma totală pe care o economisești din toate aceste modalități prin care îți vei reduce cheltuielile la jumătate, să fie transferată automat într-un cont de economii”, a sfătuit el.

8. Nu intrați în panică!

Cel mai rău lucru pe care îl puteți face când se anunță o criză la orizont este să acționați pripit, au declarat experții pentru Insider. Acum este momentul să vă asigurați că elementele fundamentale ale finanțelor dvs. sunt pe drumul cel bun. Asta înseamnă să nu scoateți bani din investiții.

“Dacă sunteți deja investitor, este important să nu intrați în panică și să vă concentrați asupra obiectivelor pe termen lung. Continuați să investiți – nu uitați că investițiile regulate pe o perioadă lungă de timp funcționează”, a declarat Bellet.

Nu încercați să luați toate aceste sugestii deodată, pentru că riscați să vă simțiți copleșiți, a adăugat Chan. “Începeți prin a descărca o aplicație de bugetare în această săptămână, apoi, în două săptămâni, achitați un card de credit. Restul va urma”.

Schneider a declarat că gospodăriile trebuie să încerce să își mențină cheltuielile sub nivelul veniturilor și să își sporească economiile, indiferent de evoluția economiei în general.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *