Actualitate

Iată care este orarul sesiunii suplimentare pentru absolvenții de gimnaziu și candidații la bacalaureat

Comisia Națională de Examene a aprobat orarul pentru organizarea și desfășurarea sesiunii suplimentare pentru absolvenții de gimnaziu și candidații la bacalaureat. Examenul repetat este organizat pentru candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere. Pentru a putea participa la sesiunea suplimentară candidații la bacalaureat nominalizați trebuie să depună o cerere la Centrul de Bacalaureat în care au susținut examenele.

Sesiunea suplimentară pentru absolvenții de gimnaziu va avea loc în perioada 1-6 iulie. Pe data de 1 iulie va fi organizat examenul la limba română pentru alolingvi, pe 2 iulie – la matematică, pe 3 iulie – la limba de instruire, iar pe 6 iulie – la istoria românilor și universală.

În cazul candidaților la bacalaureat, sesiunea suplimentară va fi organizată în perioada 16-23 iulie. Astfel, pe data de 16 iulie candidații vor susține examenul la limba și literatura română pentru alolingvi, pe 17 iulie – la limba de instruire, pe 20 iulie – la limba străină, pe 21 iulie – la disciplina de profil, pe 22 iulie – la disciplina la solicitare. Ultimul examen din sesiunea suplimentară de bacalaureat – limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi și bulgari, va fi organizat pe data de 23 iulie.

Orarul desfășurării sesiunii suplimentare de examene poate fi văzut aici.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *