Ultima oră

Iațeniuk: Kievul va iniția sancțiuni la adresa Rusiei

În scopul introducerii de sancțiuni împotriva Rusiei, Kievul va înființa o comisie specială, formată din reprezentanți ai Ministerului de Externe, al Economiei și cel al Finanțelor din guvernul ucrainean, a preciza Iațeniuk, în deschiderea ședinței cabinetului de miniștri.

Potrivit lui Arseni Iațeniuk, el i-a solicitat deja comisiei să propună, în decurs de 10 zile, o listă de persoane și de sancțiuni sectoriale împotriva businessului rus care susține ‘atentarea la adresa independenței și integrității teritoriale a statului ucrainean’.

Cu o zi înainte, miniștrii de externe ai țărilor din UE au convenit să accelereze procesul de elaborare a unor noi măsuri restrictive împotriva Rusiei, în legătură cu situația din Ucraina. După cum a declarat șefa diplomației europeană Catherine Ashton, Bruxellesul este gata să adopte imediat un pachet de noi măsuri restrictive dacă nu va vedea o colaborare deplină din partea Rusiei.

De asemenea, Ucraina intenționează să trimită o notă de protest la adresa Federației Ruse, care, în opinia Kievului, a încălcat convenția privind interzicerea finanțării terorismului, a declarat, miercuri, premierul ucrainean Arseni Iațeniuk, informează RIA Novosti.

‘Ucraina și Rusia sunt participanți ai convenției internaționale privind lupta cu finanțarea terorismului. Puterea ucraineană îi va trimite o notă Federației Ruse cu privire la încălcarea de către Rusia a convenției internaționale privind lupta cu finanțarea terorismului’, a spus Iațeniuk, în deschiderea unei ședințe a cabinetului de miniștri.

Iațeniuk este de părere că Rusia este implicată în mod direct în finanțarea separatiștilor din estul Ucrainei. 

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *