CSI / Rusia

Iațeniuk: Rusia vrea ca Ucraina să amâne cu 10 ani introducerea anumitor standarde

„Rusia a prezentat condiţiile pentru o suspendare cu 10 ani a introducerii standardelor tehnice şi fitosanitare europene în Ucraina, potrivit cerinţelor acordului privind zona de liber schimb”, – a spus Iateniuk.

„Vreau să va spun: Ucraina nu va amână introducerea acestor standarde tehnice şi fitosanitare, stabilite prin acordul de liber schimb între Ucraina şi UE”, – a subliniat el.

„Scopul Rusiei este să nu permită dezvoltarea economiei ucrainene, să nu dea şansă mărfurilor ucrainene să devină competitive. Acesta este motivul pentru care noile standarde tehnice şi fitosanitare vor fi introduse de la 1 ianuarie anul viitor,” – a spus Iateniuk.

De asemenea, premierul a spus că guvernul va trece prin Radă Supremă un proiect de modificare a Legii cu privire la comerţul exterior, prin care guvernul să obţină competenţele legale de a impune sancţiuni economice în oglindă, că răspuns la astfel de acţiuni din partea Federaţiei Ruse.

„Rusia va introduce restricţii comerciale împotriva Ucrainei, suntem pregătiţi. Pe parcursul primelor 9 luni din 2015, principalul partener comercial al Ucrainei a fost UE – 32,9%. În ultimii trei ani, am reuşit să reducem de trei ori dependenţă de piaţă rusă – la 12,8%”, – a spus el.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *