Actualitate

Imagini jenante cu un soldat rus care nu știe să țină arma pe umăr. Occidentul râde și de ”armata de bătrâni” a lui Putin

O filmare Reuters cu soldați ruși mobilizați, în Sevastopol, Crimeea pentru războiul din Ucraina a surprins un moment jenant cu un tânăr recrut care nu știe nici măcar cum să țină arma pe umăr.

Imaginile surprinse marți în Sevastopol, la mai puțin de o săptămână de la ordinul dat de Vladimir Putin, arată graba cu care oficialii ruși au făcut mobilizarea. Pe lângă tinerii fără experiență care de abia știu să țină arma pe umăr, Occidentul a mai remarcat prezența a numeroși rezerviști în vârstă. ”Imagini umilitoare cu armata de bătrâni a lui Putin”, au comentat tabloidele britanice. Într-o filmare realizată de Reuters, un rus se chinuie să pună Kalașnikovul pe umăr, dar aparent nu știe cum (secunda 30 în clipul de mai jos).

Autoritățile ruse continuă să trimită pe front recruți proaspăt mobilizați și neantrenați pentru a întări inclusiv unități considerate a fi principalele forțe ale armatei convenționale.

Statul Major ucrainean a raportat că sunt trimiși la luptă fără nicio pregătire inclusiv soldații din diviziile de tancuri, unde este nevoie de luni întregi de instrucție. Imaginile publicate pe rețelele de socializare pe 27 septembrie arată un soldat rus mobilizat într-un regiment din Armata 1 de tancuri în timp ce mărturisește că va fi trimis să lupte în Herson în termen de două zile fără nicio pregătire de bază.

Această armată a fost considerată principala forță mecanizată a Rusiei înainte de 24 februarie iar faptul că este ”întărită” cu oameni neantrenați și fără experiență arată că până și unitățile de elită ale Rusiei au suferit pierderi substanțiale în Ucraina. Experții occidentali spun că sunt slabe șanse ca astfel de recruți mobilizați pe front, chiar și în număr mare, să schimbe soarta războiului în viitorul apropiat.

Sute de mii de bărbaţi ar fi fugit din Rusia în ultima săptămână ca să scape de înrolarea forțată. Finlanda, unde au fugit zeci de mii de ruși, a anunțat azi că își va închide granițele pentru turiștii ruși, începând de la miezul nopții. Georgia țară spre care rușii au făcut la graniță cozi de 16 km în ultimele zile, le-a cerut bărbaților să semneze un document prin care recunosc Federaţia Rusă ca ţară agresoare. Autoritățile ruse au început să impună controale mai dure în ultimele ore.

Paşapoartele celor care părăsesc Rusia în Kazahstan sunt confruntate cu listele de recrutare. Cei care îndeplinesc criteriile pentru mobilizare şi nu posedă o amânare sau permisiune de a pleca din armată nu vor fi autorizaţi să treacă. În plus, rușii anunță că deschid un centru de recrutare chiar la frontiera cu Georgia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *