Internațional

(ÎMPUȘCĂTURI lângă Paris – FOTO) Un bărbat înarmat cu un Kalashnikov a UCIS o polițistă

(UPDATE 12.10) Poliţista rănită în atacul armat de astăzi a murit în urma rănilor grave, suferite, titrează Le Monde. 

(UPDATE 12.05) Atacatorul a fugit, o poliţistă împuşcată e în stare critică, al doilea poliţist e şi el rănit – ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve (Le Monde). Suspectul reţinut mai devreme nu are legătură cu atacul de la redacția ziarului de satiră din Paris.

(UPDATE 11.30) Doi poliţişti au fost vizaţi de un nou incident armat, la Montrouge, în regiunea pariziană, iar unul dintre ei este grav rănit, relatează presa franceză. Autorul incidentului a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

Autorul incidentului armat care a vizat poliţişti municipali, joi dimineaţă, la sud de Paris, şi care s-a soldat cu doi răniţi, dintre care o poliţistă aflată în stare critică, a reuşit să fugă şi este dat în urmărire, a anunţat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

"Procurorul Republicii va declanşa acţiunea publică astfel încât autorul acestei crime să fie imediat identificat şi să poată fi arestat", a declarat ministrul, care s-a deplasat la Montrouge, în suburbia pariziană, unde s-a desfăşurat incidentul armat.



Surse din poliţie afirmaseră anterior că un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost reţinut la scurt timp după schimbul de focuri.

P
otrivit Europe 1, unul dintre agresori a fost reţinut

Europe 1 vorbește desre doi agresori, înarmaţi cu arme Kalaşnikov, care au deschis focul asupra unei poliţiste municipale. Rănită la spate, femeia este în stare critică. În jurul orei 09.00 (10.00 ora României), pompierii încercau să o resusciteze. Un al doilea poliţist se afla alături de ea, dar nu a fost lovit. Anterior, o sursă din cadrul poliţiei, citată de TF1, afirma că doi poliţişti municipali "sunt la pământ".

Un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henri Brandet, a declarat joi că pare "puţin probabil" ca acest nou incident să aibă vreo legătură cu atacul comis miercuri asupra săptămânalului Charlie Hebdo şi soldat cu 12 morţi, relatează Europe 1, în pagina electronică.

Cei doi poliţişti interveniseră în cazul unui accident de circulaţie care implica o maşină Clio gri. O maşină de acelaşi tip a fost furată miercuri de autorii masacrului de la săptămânalul francez.

Potrivit informaţiilor obţinute de postul de radio francez, un suspect a fost reţinut, însă semnalmentele acestuia nu corespund cu cele ale celor doi fraţi, Cherif şi Said Kouachi, căutaţi pentru atacul asupra Charlie Hebdo. Acest bărbat are 52 de ani şi este cunoscut de serviciile de poliţie.

(UPDATE 10.21) Ministrul de Interne a părăsit reuniunea de criză de la Palatul Elysee pentru a veni la locul atentatului. Zona este practic blocată de maşini de poliţie şi ambulanţe, o şcoală din apropiere a fost închisă (presă franceză).

Un suspect a fost reţinut de poliţie, iar agentul rănit este în stare critică (AFP).

(Știre inițială) Până la acest moment nu există informaţii dacă împuşcăturile sunt legate de atentatul de miercuri de la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi. E vorba despre şoferul unei maşini Renault Clio, care a deschis focul asupra unui ofiţer de poliţie, care a fost doborât. Atacatorul a fugit.

Exact în aceste momente are loc la Paris o reuniune de urgenţă a Executivului francez dedicată situaţie de urgenţă.

Presa scrie că este vorba despre un bărbat cu un rucsac, care a tras cu un Kalaşnikov. Agentul de poliţie e căzut, echipele de reanimare îi acordă primul ajutor

Potrivit Reuters, care citează surse din Poliţia Franceză, nu există confirmarea vreunei legături între incidentul de joi dimineaţă şi atentatul terorist de miercuri de la Charlie Hebdo.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *