Internațional

În caz de război nuclear, Elveţia are buncăre pentru ÎNTREAGA populație, iar autostrăzile pot deveni piste de aterizare

Iată câteva dintre ele:
1. În caz de război nuclear, Elveţia are buncăre capabile să găzduiască întreaga populaţie (aproape 8 milioane de locuitori).

2. Tot în caz de conflict militar, autostrăzile din Elveţia pot deveni piste de aterizare sau decolare prin îndepărtarea gardurilor de separare a sensurilor de mers.

3. Piloţii din armata elveţiană nu pot atinge viteză sunetului în timpul antrenamentelor. Din cauza dimensiunii reduse a ţării (41.290 kilometri pătraţi), ar fi imposibil că aceste avioane să nu între în spaţiul aerian al altor ţări dacă ar zbura la astfel de viteze. "În ceea ce priveşte aeronavele supersonice, Elveţia are un acord cu Franţa prin care i se permite să între în spaţiul aerian francez pentru a putea atinge astfel de viteze", a declarat un localnic.

4. În ciuda dimensiunii sale reduse, Elveţia are patru limbi oficiale (germană, franceză, italiană şi retoromană). Germană vorbită în Elveţia se diferenţiază de cea din Germania, fiind denumită "germană elveţiană" şi nu are o reprezentare scrisă. De multe ori, nativii din Germania susţin că nu înţeleg nimic din germană elveţiană.

5. Producătorii de ciocolată au dezvoltat tehnici pentru a crea sortimente de ciocolată cu aur comestibil.

6. Maşinile din Elveţia arată toate ca noi. Cei care nu realizează inspecţii regulate sau care nu-şi repara autovehiculele pot primi amendă.

7. Mulţi oameni laudă sistemul de transport din Elveţia. Cu un singur bilet poţi traversa ţară de la un capăt la altul cu diferite mijloace de transport – autobuz, tren sau vapor. Există, de asemenea, un sistem general valabil în care trenurile ajung înainte de ora fixă sau înainte de jumătatea unei ore şi pleacă imediat după, deci poţi schimbă un tren într-un interval de 20 de minute.

sursa: incont.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *