Social

În trecut i-a instrumentat dosare, acum îi apără interesele. Fostul procuror Vladimir Moșneaga a devenit avocatul lui Andronachi

Fostul procuror Vladimir Moșneaga este în prezent unul dintre avocații ex-deputatului PDM, omul de afaceri Vladimir Andronachi, unul dintre oamenii de încredere ai oligarhului fugar Vlad Plahotniuc. Moșneaga a instrumentat dosarul „Energokapital”, în care figura Andronachi și pe care l-a preluat în 2015. Ulterior, fostul procuror a renunțat la acuzații, iar dosarul a fost clasat, scrie TV8.

Dosarul „Energokapital”, care are la bază schema de achiziție a energiei electrice de la Centrala de la Cuciurgan prin intermediul acestei companii-căpușă de la Tiraspol, a fost investigată încă din 2015 de procurorii moldoveni. Procurorul Ruslan Cașu a fost primul care a instrumentat dosarul. 

După ce Ruslan Cașu a fost transferat într-o altă subdiviziune a Procuraturii Generale, dosarul a ajuns în gestiunea lui Vladimir Moșneaga. Mai târziu, fostul procuror, în prezent avocat, a renunțat la acuzațiile aduse lui Vladimir Andronachi și altor figuranți, iar în consecință, dosarul a fost clasat. 

În prezent, același Vladimir Moșneaga îi apără lui Vladimir Andronachi interesele în instanța de judecată în alte dosare penale în care este cercetat, inclusiv frauda bancară și „Metalferos”.

Și Oleg Mîța, celălalt avocat al lui Vladimir Andronachi, recunoaște că fostul procuror Vladimir Moșneaga, este acum avocatul controversatului om de afaceri. 

La începutul acestei săptămâni, la ședința de judecată de la Curtea de Apel la care a fost examinat recursul avocaților privind măsura preventivă de arest în privința lui Vladimir Andronachi, Vladimir Moșneaga nu a fost prezent, din cauza unor presupuse probleme de sănătate.

Timp de trei zile, a fost telefonat pentru a afla cum a ajuns avocatul lui Andronachi, însă, Moșneaga nu a răspuns nici la apeluri, nici la mesaje. 

Vă amintim că în octombrie 2021, Andronachi a fost pus sub învinuire în dosarul „Fraudei bancare”. Politicianul este cercetat pentru escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat.

Tot atunci, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arest și anunțat în căutare internațională.

Miercuri dimineața, 2 noiembrie, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei “Criva- Mamalîga”a fost reținut Vladimir Andronachi. Acesta a fost condus la Procuratura Anticorupție (PA).

Vladimir Andronachi se află în prezent în arest preventiv, în Penitenciarul 13. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *