Actualitate

Incendiile de vegetație devastează Roma. Mii de localnici au fost evacuați

Sudul Italiei a fost afectat de incendiile de vegetație din ultimele săptămâni, cu flăcări care au devastat pădurile din Calabria și de pe insulele Sicilia și Sardinia. Miercuri temperatura a atins aproape 49 de grade Celsius în sud-estul Siciliei, raportată ca fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Europa.

Valul de căldură se deplasează acum spre nord, iar peste noapte 25 de familii au fost evacuate din casele lor, în timp ce focurile s-au răspândit prin rezervația naturală Monte Catillo, lângă suburbia Romei Tivoli, au anunțat pompierii italieni.

Aproximativ 30 de locuitori ai unei case pentru copii săraci și orfani au fost, de asemenea, evacuați. Incendiile au izbucnit și peste noapte în apropierea orașului Otranto, în sudul Italiei, au spus pompierii.

O stațiune litorală din apropiere a fost evacuată din cauza fumului sufocant, iar drumul de coastă care se îndrepta spre sud de Otranto a fost închis traficului.

Prim-ministrul Mario Draghi a promis joi ajutor financiar pentru comunitățile afectate de incendii și un plan de acțiune pentru replantarea zonelor forestiere și pentru a face peisajul italian mai rezistent la dezastre naturale.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *