Incendiul din Portul Giurgiulești: Pompierii au localizat flăcările la cel de-al doilea rezervor
Incendiul de la cel de-al doilea rezervor de la Portul Internațional Liber Giurgiulești a fost localizat, anunță pompierii. Operațiunea s-a desfășurat pe parcursul nopții trecute. În prezent pompierii acționează pentru lichidarea totală a incendiului. Misiunea de supraveghere a situației din această zona va continua până la înlăturarea tuturor riscurilor, transmite Deschide.md.
Noaptea trecută, pompierii din sudul țării au reușit localizarea incendiului la rezervorul nr.2 încărcat cu șrot de floarea soarelui.
„Acțiunea a avut loc la ora 1:49 pe 22 ianuarie, după ce construcția metalică de capacitate mare a fost prăbușită controlat la ora 01:29. În urma deteriorării de către specialiști a elementului din partea de jos a rezervorului, construcția s-a prăbușit, iar pompierii au reușit să ajungă la focar și să stingă flăcările deschise”, anunță IGSU.
În prezent pompierii sunt antrenați în operațiuni de lichidare totală a incendiului și asigură paza antiincendiară a obiectivului.
Pentru lucrări de localizare și stingere a incendiului în Portul Internațional Liber Giurgiulești acționează 13 angajați cu 5 autospeciale de intervenție.
Misiunea angajaților IGSU va continua până la înlăturarea tuturor riscurilor pentru infrastructura din zonă.
Vă amintim că joi, 19 ianuarie la Portul Internațional Giurgiulești a izbucnit un incendiu. Agenția de Mediu anunță despre poluarea aerului în regiune și pericol pentru locuitorii din această zonă.
Procuratura Generală (PG) s-a autosesizat în urma incendiilor de proporții de la Portul Internațional Liber Giurgiulești. Instituția urmează să investigheze respectarea normelor tehnice și de securitate a exploatării silozurilor de păstrare a produselor afectate de incendiu.
Anterior, Ministerul de Interne a anunțat că va cere Comisiei Situații Excepționale să examineze situația de la Portul Giurgiulești. O decizie în acest sens a fost luată după vizita ministrului Ana Revenco, cu scopul de a lua măsuri speciale de protejare a infrastructurilor critice din zonă și a mediului, pentru prevenirea consecințelor mai grave.