Actualitate

Începând cu 16 ianuarie a.c. va intra în vigoare articolul 30 din legea lingvistică, care obligă toți furnizorii de servicii din Ucraina să comunice cu clienții exclusiv în limba de stat

Începând cu 16 ianuarie a.c. va intra în vigoare articolul 30 din legea lingvistică, care obligă toți furnizorii de servicii din Ucraina să comunice cu clienții exclusiv în limba de stat, cu excepția cazului în care există o solicitarea aparte a consumatorilor, notează Agenția BucPress, citată de Radio Cernăuți.

Legea Ucrainei „Asigurarea funcționării limbii ucrainene ca limbă de stat” prevede că toți furnizorii de servicii, indiferent de proprietate, sunt obligați să deservească consumatorii în limba ucraineană. Acest lucru este valabil pentru supermarketuri, magazine online, cafenele, bănci, benzinării, farmacii etc., scrie publicația „Ukrainska Pravda” de la Kiev.

Producătorii și vânzătorii din Ucraina sunt obligați să furnizeze consumatorilor informații despre bunuri, lucrări sau servicii în limba de stat. Dar astfel de informații pot fi duplicate în orice altă limbă. Dar așa ceva poate fi doar la solicitarea clientului, atunci furnizorul de servicii sau vânzătorul poate furniza servicii în altă limbă.

Legea spune: „La solicitarea clientului, serviciul său personal poate fi furnizat și într-o altă limbă acceptabilă părților”. În cazul încălcării de către angajații serviciilor sau companiilor, fiecare cetățean va putea contacta comisarul pentru protecția limbii de stat – Taras Kremin.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *