Actualitate

Începe războiul pentru Kovesi! Se negociază dur. Mutare bombă a lui Rareș Bogdan (SURSE)

Subiectul Laura Codruța Kovesi – procuror șef european revine în forță. La Bruxelles s-a negociat intens obținerea șefiei Parchetului European pentru fosta șefă a DNA.

Cel care a dus o luptă acerbă pe acest subiect a fost chiar liderul delegației PNL în Parlamentul European, Rareș Bogdan. Acesta a fost cel care a purtat negocierile, el fiind un susținător al Laurei Codruța Kovesi, Rareș Bogdan. De altfel, liderul PNBL a obținut un loc în comisia LIBE, cea care o va audia pe Kovesi în septembrie.

Potrivit unor surse citate de stiripesurse, Rareș Bogdan ar urma să facă parte din echipa de negociere a Parlamentului European cu cei de la Consiliul European. Cum poziția lui Rareș Bogdan este deja cunoscută, este evident că Laura Codruța Kovesi se bucură deja de o susținere puternică.

În plus, susține sursa menționată, noul coordonator, Roberta Matsola, a primit sprijin din partea europarlamentarilor conduși de Rareș Bogdan. Este posibil ca una dintre condițiile pentru acest sprijin venit din partea europarlamentarilor PPE să fi fost tocmai o susținere a Laurei Codruța Kovesi.

Practic, Kovesi va avea sprijinul garantat al Parlamentului European și conform unor surse politice, Franța și-a tras deja partea leului și nu va insista în Consiliul European cu susținerea propriului candidat.

În urma negocierilor de la Bruxelles, jocurile par a fi făcute pentru Laura Codruța Kovesi, iar din toamnă aceasta ar putea deveni primul procuror-șef al Parchetului European.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *